Ny Undersøgelse Fandt “Dårlige” Virkninger Af Instagram Hos De Yngre Brugere

266

Ny forskning udført af Facebook viser, at Instagram har en ret dårlig effekt på de yngre brugeres mentale sundhed. Facebooks myndighed har dog ikke villet dele den med offentligheden. Men The Wall Street Journal fik for nylig adgang til disse dybdegående undersøgelser.

Undersøgelsesrapporten kommer frem til offentligheden, når Facebook planlægger at lancere en version af Instagram, specielt til børn og helt unge. Den interne holistiske forskningsrapport gav et dystert billede af de skadelige virkninger af Instagram. Der er blevet lagt vægt på virkningerne af at bruge en app som Instagram på yngre brugere, især teenagepiger.

Forskellige sociale medier eller billeddelingsplatforme som Instagram er et stærkt forum, der tilskynder til “social sammenligning”. På disse platforme begynder folk, især teenagere, at bedømme andres og egne værdier og tiltrækningskraft. De vurderer normalt deres succes på baggrund af sammenligninger med andre.

Teenagepiger bliver ofte overdænget med billeder af idealiserede kroppe på Instagram og indhold på appens Explore-side. Dette skader ofte disse brugeres mentale sundhed. Som et slide, fra en intern Facebook-præsentation, udtrykte det: “Vi forværrer problemer med kropsbilledet for en ud af tre teenagepiger.”

Desuden afslørede Facebooks interne forskning også nogle interessante virkninger af Instagram på yngre brugere. Ifølge teenagernes egne erklæringer kan brugen af Instagram øge graden af angst og depression. Teenagere nævnte også, at de følte sig “afhængige” af Instagram, og at de ønskede at tjekke det mindre ofte.