EU Anbefaler At Skabe En Universel Opladningsløsning For Alle Enheder

284

Europa-Kommissionen har foreslået en ny regel, der foreslår, at producenterne skaber en universel oplader til alle telefoner og små elektroniske apparater. Hovedformålet med denne regel er at reducere det elektroniske affald, som er ved at blive et stort problem på verdensplan.

Forslaget går ud på, at alle smartphones, der sælges i EU, skal have USB-C-opladere. Teknologigiganten Apple, som er den største producent af smartphones, advarede om, at et sådant skridt ville skade innovationen. Apple bruger i øjeblikket en tilpasset opladningsport til sin iPhone-serie, som kaldes et “Lightning”-stik.

Apple udtalte: “Vi er fortsat bekymrede over, at en streng regulering der kun kræver én type stik, den kvæler innovation i stedet for at fremme den, hvilket igen vil skade forbrugerne i Europa og i hele verden.”

En analytiker hos CCS Insight, Ben Wood, sagde: “At have én fælles opladningsstandard ville være en sejr for den sunde fornuft i forbrugernes øjne. Forhåbentlig vil det i sidste ende blive et uproblematisk spørgsmål, hvis Apple bliver ved med at tilføje USB-C til flere enheder.”

EF’s næstformand Margrethe Vestager sagde: “Vi gav industrien masser af tid til at komme med deres egne løsninger, nu er tiden moden til lovgivningsmæssige tiltag for en fælles oplader. Dette er en vigtig sejr for vores forbrugere og miljøet og i overensstemmelse med vores grønne og digitale ambitioner.”