Effektive Måder At Undgå Distraktioner På

257

Det er meget vigtigt at undgå distraktioner, mens man arbejder. Fordi enhver afbrydelse er ansvarlig for at bryde din koncentration og ofte mindske din produktivitet på arbejdspladsen. En meget enkel måde at blive distraheret på er vores smartphone. Uanset om den ringer eller ej, kan den være en stor distraktion i den nuværende moderne kultur. En undersøgelse i USA viste, at amerikanerne i gennemsnit tjekker deres telefon 52 gange om dagen. Der er andre distraktioner som f.eks. tv’ets fristelse, køleskabets tiltrækningskraft og de menneskeskabte pligter. Her forsøger vi at finde nogle måder at undgå distraktioner på.

Først skal du identificere de hændelser, der distraherer dig. Hvis du føler, at den mængde arbejde, du udfører, ikke er tilfredsstillende, bør du arbejde på at finde ud af, hvad der distraherer dig. Tænk over de årsager, der distraherer dig, og som forstyrrer din produktivitet.

Hvis telefonen konstant ringer, kan det være en tydelig årsag til distraktion. De unødvendige opkald kan afbryde dit arbejde gentagne gange. Så det er bedre at foretage dine nødvendige opkald, før du begynder at arbejde. Derefter kan du om muligt holde din telefon i lydløs tilstand. Du kan tjekke din telefon, når du har afsluttet opgaven, og om nødvendigt kan du ringe tilbage til de numre, som du mener er vigtige.

Nogle gange kan hyppige e-mail-meddelelser eller opdateringer fra sociale medier være en årsag til afbrydelser. I disse tilfælde bør du slå notifikationsindstillingen fra, så den ikke kan ødelægge din koncentration. Fastsæt et bestemt tidspunkt, hvor du kan tjekke dem. En tommelfingerregel er at tjekke dem et par gange om dagen.

Så hold dig fokuseret, og maksimér din produktivitet.