Det Giftige Sociale Netværk Yik Yak Er Tilbage

278

Den kontroversielle sociale medieapp Yik Yak er på en eller anden måde kommet tilbage. For fire år siden blev den lukket ned på grund af udskamning af kroppe og racistisk indhold.

Appen falmede i glemslen. Den var ansvarlig for mange skadelige hændelser omkring seksuel chikane, trusler om våbenvold og mord.

Appen Yik Yak blev udviklet af de studerende Tyler Droll og Brooks Buffington fra Furman University. Den blev meget populær i 2014. På det tidspunkt blev den vurderet til 400 millioner dollars. Denne app giver brugerne mulighed for at oprette, se og kommentere diskussionstråde.

Brugerne kan dele den med andre brugere inden for en radius af 5 miles (8 km). Brugerne kunne også opstemme eller nedstemme diverse indhold. Men på grund af racistisk indhold, sexchikane og mord forbød flere skoler appen.

Alle sociale medier har nogle gråzoner. Folk bruger meget mere tid online under coronapandemien. Men nogle nyheder og indlæg, der er tilgængelige i nyhedsstrømmen, er desværre ikke alle lige pålidelige. Falske nyheder eller indlæg med racistiske kommentarer kan sprede yderligere vold. Virksomheder på sociale medier forsøger at finde en balance mellem ytringsfrihed og regulering af indhold.

På Yik Yaks websted forklares, at platformen nu er under ny ledelse. Det forventes, at de kan tage alle nutidens værste elementer fra de sociale medier og forstærke dem.