Nyt Trick Af Cyberkriminelle Bruges Til At Undgå At Blive Opdaget

303

Kampen mellem kriminelle og myndighederne er i fuld gang i cyberverdenen. Adskillige cyberkriminelle er blevet fanget i de seneste par år. Mange nye teknikker kan spore deres penge rundt om kryptovaluta blockchain. Avancerede teknologier er i stand til at kontrollere alle offentlige transaktioner. Men kryptovalutaernes anonyme karakter øger risikoen for at blive fanget.

For nylig bruger cyberkriminelle et djævelsk nyt trick til at “rydde op” i deres digitale fingeraftryk. Den nye tjeneste er lanceret på darknet, som tilbyder kriminelle en måde at undgå enhver online-mærkning på.

Chefforsker og stifter hos analyseudbyderen Elliptic Dr. Tom Robinson forklarede: “Vi ser kriminelle begynde at kæmpe tilbage mod blockchain-analyser, og denne tjeneste er en nyhed.” Han tilføjede også: “Det kaldes Antinalysis, og kriminelle er nu i stand til at tjekke deres egne Bitcoin-indhold for at eftertjekke, om enhver forbindelse med kriminel aktivitet kunne blive opsnappet af myndighederne.”

Elliptic siger, at opdagelsen viser, hvordan cyberkriminelle netværk bliver mere og mere sofistikerede, og de forsøger, for enhver pris, at undgå at blive fanget. Dr. Robinson udtalte: “Det er en meget værdifuld teknik. Hvis dine penge er fra sortbørshandel, kan du derefter foretage en større hvidvaskning samt forsøge at fjerne denne forbindelse med den kriminelle aktivitet, indtil du har rene penge.”

Denne nye tendens kan gøre cybersikkerhed mere udfordrende. Retshåndhævelsen skal måske gøre en hårdere indsats for at sikre sikkerheden i cyberverdenen. Derfor forsøger regeringer rundt om i verden at tackle det voksende problem med hvidvaskning af penge gennem kryptovalutaer og hacks på sociale medier.