Almindelige Myter Om Inflation

346

Der er altid nogle myter og misforståelser om inflation. Den mest almindelige misforståelse om inflation er, at højere inflation er et tegn på en voksende økonomi.

Det er sandt, at når folks indkomst stiger, stiger udgifterne også, og det fremmer inflationen. Men det vigtigste punkt er, om den højere indkomst fordeles retfærdigt eller ej. Hvis indkomsten kun stiger for en lille gruppe mennesker, så må den anden større andel af befolkningen betale de stigende udgifter på grund af den højere inflation.

Desuden mener man, at inflationen er årsag til internationale faktorer. Det er en anden myte om inflation, som er meget populær blandt det politiske folk. Den internationale oliepris og de socialpolitiske forhold påvirker den lokale pris i denne åbne markedsøkonomi. Men det er ikke tilfældet hele tiden.

Nogle gange øger lokale leverandører prisen på råvarer. De enkelte landes regeringer kan også være ansvarlig for højere inflation ved at indføre forhøjede skatter og afgifter. Den uproduktive transaktion af penge, uden stigende produktion, kan også øge inflationen. Så de internationale faktorer er måske ikke den eneste faktor bag den højere inflation i et land.