Fire Vaner, Du Bør Praktisere Som Iværksætter

440

At være effektiv til det du arbejder med, giver dig de ønskede resultater. Næsten alle succesfulde iværksættere, du selv kender, har lært kunsten af at være effektiv. Effektivitet får dig til at arbejde på en kløgtig måde, og samtidig fjerne unødvendige indsatser og spildtid igennem hele processen. Succes med dit kommende arbejde udebliver, hvis du griber det an på en doven og uorganiseret måde. Effektivitet er indlejret i selvdisciplin og daglige rutiner, ikke i talent eller intellekt. Nedenfor er der fire karakteristika ved effektive iværksættere.

Visionær

Succesfulde iværksættere bruger meget tid på at tænke, skabe og udvikle visioner. Det er naturligt for os alle at være innovative, hvis bare vi var disciplinerede nok til at nyde processen med at være i en konstant opdagelsesproces. Når du er i stand til at udnytte din fantasi, skærper du en succesfuld iværksætters mest magtfulde aktiv. Du skal være i stand til at drømme, handle og dermed gøre drømmene til virkelighed.

Enkelhed

Enkelhed er det hemmelige våben, som succesfulde iværksættere sværger til, når de ønsker at øge deres effektivitet. De lever med enkle men meget praktiske metoder og midler. Det hjælper dem også med at undgå at påtage sig for meget arbejde. De er mest produktive i forhold til at opnå de resultater, de selv ønsker, når de ikke er overvældet af stress og jag. Derfor sætter de beskyttende og faste grænser omkring sig selv og den tid, de bruger aktivt.

Fleksibel

Lige så vigtigt det er at holde fast i en indøvet rutine, lige så vigtigt er det, at du som succesfuld iværksætter også mestrer kunsten i at være fleksibel. Du bør kunne udvise fleksibilitet til at ændre retning som reaktion på uforudsete eller udefra ændrede forhold. På den måde udnytter du dine chancer for succes, og samtidig forbedrer du også din personlige læring, vækst og uddannelse.

Nysgerrighed

Ifølge succesfulde iværksættere betragter de kedsomhed som den største dræber af succes, og derfor sørger de for aldrig at kede sig. De vil med glæde bruge en stor del af deres tid på bare at arbejde og gøre det, de elsker at gøre. De har næsten altid denne uendelige nysgerrighed på alt i livet, og især inden for deres egen ekspertiseområde. Denne nysgerrighed får dem til at blive ved med at stille spørgsmål og selv komme med idéer til, hvad deres næste skridt skal være.