Giv Dit Professionelle Liv Et Boost Med Denne Færdighed

381

På et tidspunkt i vores liv har vi helt sikkert haft en chef eller/og en kollega, som var vores absolutte favorit. Men ved du præcis, hvorfor de er dine favoritter? Hvad var det , som ved at arbejde sammen med dem fik dig til at ønske, at alle andre på kontoret var lidt mere som dem? Hvorfor nød du at arbejde med dem? Der er en stor chance for, at det var på grund af, hvordan deres personlighed var. Måske var de virkelig nemme at arbejde sammen med, eller måske fik de dig altid til at føle dig hørt og støttet, når du arbejdede sammen med dem. Med andre ord havde de gode interpersonelle færdigheder. Desværre er det ikke alle kolleger, der besidder disse færdigheder. Heldigvis for dig kan du, med de rigtige tips og tricks, blive en af de kolleger og chefer, som du ville kunne lide.

Interpersonelle færdigheder er, med en enkel sætning, dine menneskelige færdigheder. Lidt mere kompliceret udtrykt er det den adfærd, som en person bruger til at opbygge en god kontaktflade med andre mennesker. Gode interpersonelle færdigheder gør det muligt for dig at arbejde godt sammen med folk, uanset om det er din chef, dine kolleger, klienter eller kunder. Interpersonelle færdigheder omfatter god kommunikation og følelsesmæssig intelligens.

Tro det eller ej, men det er ikke alle, der har gode kommunikationsevner. Måske har du også selv problemer med det. Tænk tilbage på alle de konflikter, du har haft med folk på grund af noget ubetydeligt. Disse konflikter kunne nemt have været undgået, hvis de blevet talt igennem ved hjælp af effektiv kommunikation. Effektiv mundtlig kommunikation betyder, at man kan få sagt sin mening højt og tydeligt. Det betyder, at du skal bruge et passende kropssprog, samtidig med at du kan udtrykke dine tanker på en sammenhængende måde. Selv skriftlig kommunikation skal være klar og kortfattet, for at den kan betragtes som effektiv.

Det samme gælder for følelsesmæssig intelligens. Efter min mening er høj følelsesmæssig intelligens kronen på værket. Jeg mener, at uanset hvor gode dine kommunikationsfærdigheder er, (hvis du mangler empati), så er det bare ikke en komplet pakke. Du skal være i stand til at forestille dig selv i en anden persons sko og derfra vurdere, hvordan vedkommende ville føle sig, hvis han eller hun bliver sat i en bestemt situation. På den måde kan du reagere ved at behandle dem med medfølelse og empati. At være varsom over for andre menneskers følelser er meget vigtigt, når man arbejder sammen et team.

Så hvorfor er gode interpersonelle færdigheder vigtige for din karriere? Jo, ganske enkelt fordi det vil hjælpe teamet til at fungere bedre. Når et team arbejder godt sammen, kan man opnå meget mere. Det vil også betyde flere gode anbefalinger fra mennesker, du har samarbejdet godt med. Tænk på det på denne måde: Hvis du havde mulighed for at anbefale én kollega, og du skulle vælge mellem den, du kunne lide, og den, der bare var ligeglad, hvem ville du så anbefale? Det ville være den, du kunne lide, ikke sandt? Og det ville ikke kun være på grund af deres færdigheder, men også fordi det er en fornøjelse at arbejde sammen med dem. Når flere mennesker ønsker at arbejde sammen med dig på grund af dine tekniske og interpersonelle færdigheder, vil der helt sikkert blive åbnet mange døre for din karriere.