Forholdet Mellem Løn Og Medarbejderengagement

393

Månedsløn har stor betydning for medarbejdernes engagement på arbejdspladsen. De fleste mener, at de er underbetalte, og de har til hensigt at forlade deres virksomhed. Selv om nogle arbejdstagere kan føle, at de bliver betalt mere end markedssatsen. Men det mest interessante er, at mange arbejdstagere ikke er bekymrede over, om deres løn står mål med deres kolleger og jævnaldrende i andre virksomheder. Hvis du vil vide, om din løn er i orden eller ej, skal du få reelle oplysninger om din løn på markedet, for at du forstår det virkelige scenario.

Nogle arbejdsgivere bryder sig ikke om at diskutere løn blandt medarbejderne. Nogle gange forbyder eller fraråder de endda at kollegaer taler indbyrdes om løn. De anvender en officiel politik for at undgå at sammenligne lønninger. I øjeblikket er der dog kun få virksomheder, der forstår, at lønhemmelighed er den forkerte fremgangsmåde. Men de er ikke forpligtet til at betale med fuld ansvarlighed og gennemsigtighed. Så du vil ikke kunne få at vide, hvordan din løn står i forhold til dine kollegaers.

Selv om alle taler ærligt om, hvor meget de tjener, får du måske ikke det fulde overblik. For det er svært at sammenligne uden fuldstændige data. Når du har alle de tilgængelige oplysninger, kan du med din viden, finde ud af hvilke færdigheder og hvilke ekstra uddannelse der kan hjælpe dig med at få lønforhøjelse. Du kan træffe en beslutning om at skifte job for at få en højere løn.

Men du må aldrig drage den forhastede konklusion, at et jobskifte vil give et åbenlyst godt resultat. Det kan variere fra person til person eller fra erhverv til erhverv. En softwareudvikler kan få en større lønpræmie ved at skifte job, mens en administrativ assistent kan optjene mere, hvis personen bliver i sit nuværende job. Den store fordel ved at skifte job er imidlertid, at din løn får mulighed for at tilpasse sig markedssatsen.