Ubemandet Levering Nu Tilladt i Californien

501

Den Amerikanske robotvirksomhed, Nuro, er nu de første firma, der har tilladelse til at udføre autonome leverancer i Californien. Tidligere i år modtog de tilladelse til at teste sine robotter ude i marken, og det vil gøre det muligt for virksomheden at opkræve kundebetaling for tjenesten.

Som anført af virksomhedens juridiske og politiske chef planlægger virksomheden at “annoncere sin første lanciering i Californien med en etableret partner.” Selvom de endnu ikke har afsløret partnerskabet, vil tjenesten, mere end sandsynligt, gøre brug af Nuros helt førerløse Prius-køretøjer. Alligevel planlægger virksomheden stadig at lancere deres helt egne R2-robotter i den nærmeste fremtid.

Tilladelsen – udstedes af Californien DMV (afdeling for motoriserede køretøjer), vil kun give virksomheden tilladelse til at drive sine leveringstjenester i det meste af Silicon Valley, hvilket betyder, at teknikmedarbejdere drager nytte af tjenesten indenfor den tilladte zone.

Sammen med tilladelsen kommer yderligere begrænsninger i at køre tjenesten, nemlig at Prius kun kan køre på åbne gader med en hastighedsbegrænsning på 56 km/t, mens bots kun får lov til at køre 40 km/t. Hvis du forventer, at leverancerne stadig udbringer under dårlige vejrforhold, skal du muligvis overveje det en ekstra gang. Begge maskiner har nemlig kun tilladelse til at køre under “rimelige vejrforhold.”

Nuro blev grundlagt af to tidligere Google-ingeniører og er det eneste firma udover Googles Waymo, der er i stand til at få en tilladelse, der tillader at teste førerløse biler ude på gaden. Det har resulteret I, at Google har mistet muligheden for at gøre tjenesten til en rentabel virksomhed i deres hjemstat. Det er dog en helt anden historie i Arizona, da Waymo bruges til at køre betalte køretjenester med sine autonome biler.