Sådan Investerer Du Dine Penge

501

Så du har besluttet at begynde at investere dine penge, tillykke! At investere dine penge er den bedste måde at akkumulere formue over tid, hvis du selvfølgelig er klar over det. Men rolig, jeg er her for at hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har brug for at vide om, at investere dine penge. Det er tid til at lade dine penge begynde at udføre arbejdet for dig.

Før du begynder at investere, er der en grundlæggende forståelse og et par ting, som du først har brug for at vide. Der er fire måder, du kan investere dine penge på. For det første, at lagre. Aktier er investeringer i en virksomhed og dens fortjeneste. For det andet, obligationer. Kort sagt, obligationer er lån fra en investor til en låntager, såsom et selskab eller en stat. For det tredje, indeksfonde. Indeksfonde er porteføljer af aktier eller obligationer, der sporer et markedsindeks, som regel bestående af aktier eller obligationer. Endelig for det fjerde, børsnoterede fonde. En børshandlet fond eller ETF er en kurv af værdipapirer, der købes og sælges gennem børser. Der er et par andre måder, men disse fire er normalt de bedste måder.

Nu hvor du kender måderne, er det næste trin at finde ud af, hvilken der fungerer bedst for dig. For at besvare dette spørgsmål skal du finde ud af, hvad din stil, budget og risikotolerance er.

Når jeg taler om stil, mener jeg, om du vil være en aktiv eller passiv investor? Hvor meget tid er du villig til at afsætte til investering? Der er tre punkter, du skal overveje, når du skal finde din stil, og det er tid, lyst og viden. At være en aktiv investor betyder, at du bliver nødt til at udføre meget af arbejdet selv. Det vil også betyde, at du afsætter meget tid og viden til det. Passiv investering er derimod enklere og kræver mindre indsats.

Lad os derefter tale om budget. Hvor mange penge vil du afsætte til investering? I modsætning til, hvad mange tror, ​​behøver du ikke flere tusinde kroner, for at begynde at investere. Beløbet betyder ikke rigtig noget, ærligt. Det, der virkelig betyder noget er, at du endelig er klar til at begynde at investere dine penge, og at du investerer ofte over tid. Før du begynder at investere, skal du afsætte en nødfond. Dette fungerer som et sikkerhedsnet, hvis du har brug for det. Det foreslåede beløb skal være stort nok til at dække seks måneders udgifter, men du har bestemt ikke brug for at afsætte det helt store beløb. Bare sørg for, at du har nok til at betale for uforudsete udgifter.

Endelig skal du overveje din risikotolerance. Ikke alle investeringer vil være en succes, så du skal spørge dig selv, hvor meget økonomisk risiko, du er villig til at tage. Alle investeringer har en risiko, men niveauet af det varierer. Højere risici betyder højere afkast og lavere risici betyder lavere afkast. En god løsning på dette er, at bede om hjælp fra en robo-rådgiver til at oprette en investeringsplan, der er skræddersyet til din risikotolerance og økonomiske mål.

For at opsummere det, kan investering af penge virke skræmmende for en nybegynder, men hvis du finder ud af din stil, dit budget og din risikotolerance, har du en god start for din økonomiske fremtid.