Investering i Kryptovaluta

434

Kryptovaluta er kendt for at være ret ustabile. Selv om det kan vise sig at være en vellykket investering, medfører det også høje risici. For eksempel kan Bitcoin have en kursudsving på $ 1.000 på en enkelt dag, mens andre ustabile aktier kun har en kursudsving på omkring $ 75. Men hvis du betragter dig selv, som en risikotager, og dette er en risiko, du er villig til at tage, kan kryptokurrency tilføje et pænt udseende til din portefølje.

Hvis du endnu ikke er så fortrolig med kryptokurver, skal du først gøre dig bekendt med basismønter og altmønter. Basismønter er mønter, der kan købes ved hjælp af fiat-valuta. Eksempler på basismønter er Bitcoin og Ethereum. Alt-mønter er dem, der ikke kan købes direkte ved hjælp af fiat-valuta. For at tjene altmønter skal du først købe basismønter ved hjælp af fiat-valuta og derefter veksle dine basismønter til altmønter. Eksempler på altmønter er Litecoin og Zcash.

Der er et par måder, du kan investere i kryptovaluta på. Du kan vælge at gå til en direkte investering, eller en mere indirekte måde, ved at bruge midler og aktier. Investering i kryptovaluta ved at holde en fond med eksponering kan gøre den mere stabil. Du behøver ikke også bekymre dig om at opbevare en digital tegnebog, eller du kan vælge at handle dine kryptovaluta fonde på den måde, du ville med gensidige fonde. Et eksempel på dette er Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), som er en fond, der ejer Bitcoin. Den gode nyhed er, at GBTC er lidt mere stabil end Bitcoin. Ulempen er, at dens administrationsgebyr er lidt højere end, hvad administrationsgebyret for en typisk indeksfond, koster.

En anden måde er at investere i kryptovaluta-virksomheder. Virksomheder, der beskæftiger sig med kryptokurver, gør det gennem mikroprocessorteknologier ved at oprette deres egen kryptovaluta eller skabe en platform, der driver den. Der er et par virksomheder, der har børsnoterede aktier som Visa, Mastercard og Salesforce (CRM). Visa og Mastercard stoler på, at virksomheder udsteder kort til kunder. De er kun ansvarlige for at kontrollere likviditeten af digital kredit. Begge virksomheder har besluttet at beskæftige sig med kryptokurver ved at samarbejde med andre virksomheder som Coinbase for Visa, og Bitpay for Mastercard.

Andre mennesker foretrækker ikke at investere i kryptovaluta overhovedet på grund af dens volatilitet, mens nogle foretrækker at have en konto ved en kryptokursudveksling og ikke have noget imod risikoen. I slutningen af dagen afhænger den måde, du vælger af, hvad du synes passer dig bedst og af din risikotolerance.