Hold Kontakt Med Dine Venner, Igennem Musik

612

Der er intet, der bringer mig større glæde end at dele musik med mine venner. Jeg har venner, der lytter til den samme slags musik, som jeg laver, og jeg har også venner, der lytter til noget helt andet. Der er dog intet, der gør mig lykkeligere, end når de lytter til en sang, jeg anbefaler eller omvendt. Nu da COVID har tvunget os til selvisolering, er det en ganske god måde jeg kan holde kontakt med mine venner på; nemlig gennem musik.

Hvis du tænker over det, har musikstreamingtjenester meget potentiale til at omdanne sig til et virtuelt pladebutik-sammenkomst. Hvilken bedre mulighed har de brug for, end den ene situation, som at hele verden, gensidigt, oplever hinanden? Selvom de ikke er der endnu, tilbyder de nogle funktioner, der giver dig mulighed for at være lidt mere forbundet med dine venner og den musik, de lytter til.

Videostreamingtjenester som Disney +, Hulu og Netflix tilføjede sociale funktioner, der gjorde det muligt for dig at holde en “se en film-fest” med dine venner, uanset hvor de var i verden. Dette hjalp os bestemt med at føle os lidt mindre ensomme nogle dage. Hvis musikstreamingtjenester fulgte trop, ville det så være lige så effektivt?

For at blive social på Spotify skal du følge dine venner og drage fordel af gruppesession-funktionen. Gruppesession-funktionen giver alle, der er inviteret til en session, mulighed for samtidig at lytte til sangen, men den kører stadig på beta. For at gøre dette skal du afspille sangen for at starte. På den nu afspillede skærm vil du se højtalerikonet i nederste venstre hjørne af skærmen. Tryk på ikonet, så vises en ny skærm. Nederst på skærmen vil du se en stor grøn knap, der siger Start session. Klik på knappen og inviter op til 5 venner til at lytte til musik sammen med dig. Alternativt kan du dele en sang / afspilningsliste / podcast til dine venner ved at kopiere linket og indsætte det, hvor som helst , som f.eks. Snapchat, Messenger, Instagram eller endda Instagram Stories.

Mens Apple Music ikke tilbyder en gruppesession-funktion som Spotify, kan du stadig forblive forbundet med dine venner ved at følge dem derinde. At følge en person på Apple Music giver dig mulighed for at se den musik, de lytter til. Spillelister, dine venner har lavet, og personer, de følger. Men ligesom Spotify kan du også kopiere linket til en sang og dele den med dine venner.

På trods af de mange forskelle, som vi mennesker står over for, er der en ting, der alle kan bringe os sammen, og det er musik.