Hvordan Zoom Blev Synonymt Med 2020

545

Hvis du tænker på 2020, ved jeg, at du også forbinder det med ordet Zoom. Hvis du var heldig nok til at leve i salig uvidenhed, er Zoom software til videokonference. Selvom dets oprindelige formål var at afholde online-møder, så, takket være pandemien, er det blevet et sted at afholde onlinekurser, være vært for familieaftener eller bare invitere vennerne.

I december 2019 havde Zoom kun 10 millioner daglige brugere, men i april 2020 voksede antallet til mere end 300 millioner deltagere. Dette kommer dog ikke som nogen overraskelse. Da skoler og kontorer forbliver lukkede i stort set alle dele af verden, har Zoom været et fantastisk værktøj at bruge. Hvilket valg har du, når dine eneste to muligheder er at afholde møderne online eller at mødes personligt, hvis det skønnes nødvendigt?

Denne succes skete imidlertid ikke med rent held, og især skete den ikke natten over. I årevis har virksomheden lagt deres arbejde i at gøre Zoom til den service, vi kender i dag. Zoom giver dig mulighed for at tilmelde dig en konto og være vært for op til 100 deltager i 40 minutter gratis. Der er heller ingen begrænsninger for kommunikation under en en-til-en opkald. Zoom giver dig også mulighed for at opgradere til Pro, Business eller Enterprise for at få adgang til flere funktioner. Dette koster dog en pris. Ikke desto mindre passede dette godt sammen med virksomhederne, da Skypes gratis mulighed kun var begrænset til 50 deltagere. Plus, den ekstra ting ved Zoom er, at du kan tilføje forskellige baggrunde, det være sig fra de standardbaggrunde, de har, eller et billede, du har uploadet.

I de tidligere stadier af pandemien fjernede Zoom sin 40-minutters grænse for konti for K-12-skoler, da flere lærere begyndte at overgå til fjernundervisning. I øjeblikket bruger mere end 25.000 uddannelsesinstitutioner i 25 lande Zoom gratis.

Det er blevet en meget populær platform, og ordet Zoom også er blevet et verbum, ligesom hvordan Google blev google. Desværre har denne voksende popularitet en pris. Ifølge Eric Yuan, Zoom-grundlægger og CEO, står de nu over for spørgsmål om privatlivets fred og online chikane. Der har været tilfælde, hvor online trolde og hackere ville tilsidesætte offentlige møder og sende grafisk indhold, som pornografi, til mødedeltagere. Virksomheden gør nu deres bedste for at sikre, at brugernes data forbliver sikre.
Om Zoom fortsat vil være et hit efter pandemi, er stadig svært at sige. Selvom det sandsynligvis formindskes, når ting går tilbage til ‘normale’, vil online-møder stadig være den vigtigste mulighed for mange virksomheder.