Yazlığa Yatırım Yapmak İçin Birkaç Neden 

1517

Yazlıklar eğlenceli görünüyor. Yatırım söz konusu olduğunda da iyi seçeneklerdir. Bir yazlık ev satın aldığınızda, hem kişisel hem de finansal ödüller sunan az sayıdaki yatırımdan birini yapmış olursunuz.

Credit: orlandovacationhomes

Gelirinizi çeşitlendirin

Bir yazlık ev satın alıp kiraya vermeyi tercih ettiğinizde, yeni ve kısa vadeli bir kira geliri akışı yaratmanız mümkündür. Bu kira geliri, birçok insan ev kiralamak isteyeceği için tatillerde daha da artabilir. Maaşınızdan veya başka bir kısmi gelir kaynağından sonra harika bir yan gelir kaynağı haline gelebilir. Size yardımcı olacak yerel uzmanlığa ve yazlık kiralama anlayışına sahip bir acenteyle çalışmak istersiniz. Harika bir pazarda iyi bir sermaye oranına sahip bir yazlık ev satın alın, böylece yaptığınız yatırımdan kâr elde edebilirsiniz.

Credit: experiencekissimmee

Öz sermaye ve servet oluşturun

İkinci bir ev satın aldığınızda, gayrimenkul varlıklarının değerini anlayan bilgili yatırımcılardan oluşan bir topluluğa katılmış olursunuz. Bu ikinci ev, aile ve gelecek nesil için gerçekten iyi bir varlık olabilir. Üstelik yazlıkların fiyatı çok hızlı bir şekilde artabilir. Şansa bağlı olarak, bugün yaptığınız yatırım gelecekte büyük bir ikramiye olabilir. Yazlık ev satın alanların yaklaşık %75’i bir çeşit finansman yoluyla yatırım yapmaktadır.

Credit: balivacationhomes

Emeklilik planı

Yazlıklar, işinden yeni emekli olmuş bir kişi için harikadır. Dolayısıyla, erken yaşta planlama yapmak en iyi yoldur. Emekli hayatınızın tadını sahilde, göl kenarında, dağlarda veya hatta en sevdiğiniz kentsel vahada çıkarabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızı ve torunlarınızı tatiller ve diğer özel ziyaretler için bir yazlıkta ağırlamak da kullanışlı olacaktır.