Syitä vuokrien nykyiseen nousuun

295

 

Yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen on, että asuntojen kysyntä kasvaa pandemian pitkittymisen jälkeen. Muutokselle on muutama merkittävämpi syy.

Kasvava kysyntä, kun yhä useammat ihmiset haluavat muuttaa

Vuokra-asuntojen kysyntä on kovassa kasvussa. Pandemian vuoksi monet ihmiset siirtyivät vanhempiensa taloihin. Kun pandemian vaikutus on kulunut loppuun, ihmiset ovat alkaneet muuttaa pois ja etsiä uutta. Lisäksi monet nuoret aikuiset etsivät uutta asuntoa, koska he ovat ensimmäistä kertaa itsenäistymässä. Tuloksena on ennätysmäärä asuntohakuja. Toisaalta uusia taloja ei tuolloin rakennettu riittävästi. Vuokratalojen kasvava kysyntä aiheuttaa korkeampia vuokrahintoja.

Lisää varakkaita vuokralaisia

Epidemia on johtanut ihmisten tulokyvyn siirtymiseen. Mahdollisuudet erityisesti korkeapalkkaisilla aloilla ovat kasvaneet. Ammatit, kuten tekniikka ja rahoitusala, ovat nähneet tuloprosenttien nousun viime vuosina. Epidemian aikana ihmiset alkoivat muuttaa suurkaupungeista pienille esikaupunkialueille. Monet vuokralaisista ovat korkeapalkkaisia, joka aiheuttaa vuokrabisnekseen korkean hintatason.

Asuntomarkkinoilla on erittäin kova kilpailu

Asuntomarkkinat kokivat epidemian vuoksi hypen. Kun epidemian vaikutus on kulunut loppuun, ihmiset ovat alkaneet muuttaa pois ja etsiä uutta. Lisäksi monet nuoret aikuiset etsivät uutta asuntoa, koska he ovat ensimmäistä kertaa itsenäistymässä. Tuloksena on ennätysmäärä asuntohakuja. Toisaalta uusia taloja ei tuolloin rakennettu riittävästi. Vuokratalojen kasvava kysyntä aiheuttaa korkeampia vuokrahintoja.