Noord-Koreaanse Hackers Targetten Online Gamers Voor Een Immense Crypto Roof

314

Onlangs onthulden de Amerikaanse regering dat een door Noord-Korea gesteunde hackersgroep, zich heeft gericht op online gamers, die het online spel Axie Infinity spelen. Het gaat om een enorme online overval, waarbij crypto currencies zijn gestolen met een waarde van meer dan 615 miljoen dollar. In dit online spel verdienen spelers crypto, door te gamen of avatars te verhandelen.

Bron: cointelegraph

Amerikaanse functionarissen beweren dat het een van de grootste hacks is en het zelfs de grootste cyberaanval binnen de cryptowereld zou kunnen zijn. Ze noemden hierbij ook de naam van de groep, die verantwoordelijk is voor het data lek. De groep staat bekend als “Lazarus”, welke wordt gecontroleerd door het primaire inlichtingenbureau van Noord-Korea. De groep kreeg onder meer bekendheid in 2014, toen ze Sony Pictures hackte en publiekelijk alle vertrouwelijke data bekeken. Ze eisten toen dat de film “The Interview” zou worden teruggetrokken. De film ging over de moord op de Noord-Koreaanse leider, Kim Jong-un.

Bron: arstechnica

De FBI deelde een verklaring waarin ze het volgende zeiden: “Door ons onderzoek konden we bevestigen, dat Lazarus Group en APT38, welke samenwerken en geassocieerd zijn met Noord-Korea, verantwoordelijk zijn voor de diefstal.” Onlangs heeft het panel van de Verenigde Naties vastgesteld, dat Noord-Korea Pyongyang ervan heeft beschuldigd fondsen te gebruiken om zijn nucleaire en ballistische raketprogramma’s te ondersteunen.

Volgens het rapport van het Amerikaanse leger heeft Noord-Korea een cyber-oorlog eenheid van 6.000 uitgebouwd, die in de volksmond bekend staat als Bureau 121. Zij opereren in verschillende landen, zoals: Wit-Rusland, China, India, Maleisië en Rusland. Een woordvoerder van het ministerie van Financiën zei hierover: “De Verenigde Staten zijn zich ervan bewust dat de Democratische Volksrepubliek Korea, in toenemende mate gebruik maakt van illegale activiteiten. Waaronder cybercriminaliteit. Dit doen ze om inkomsten te genereren voor massavernietigingswapens en ballistische raketten. Terwijl het land robuuste sancties van de VS en de VN probeert te omzeilen.”