De Voorgestelde Overname van Chipontwerper Arm door Nvidia Stuit op Uitdagingen

312

Nvidia’s overname van chipontwerper Arm is op problemen gestuit door de Amerikaanse Federale Handelscommissie. De commissie vindt namelijk dat deze mogelijke overname Nvidia te veel controle over de markt kan geven.

Bron: crn

Veel grote technologiebedrijven zoals Apple, Qualcomm, Sony en Samsung zijn afhankelijk van de designs van chipontwerper Arm. Deze grote bedrijven zijn de belangrijkste concurrenten van Nvidia en de recent aangekondigde overname kan Nvidia dé controle geven over de computertechnologie binnen de huidige markt. Arm geeft namelijk licenties van zijn design en technologie aan deze grote bedrijven. Het Britse bedrijf Arm werd in 2016 verkocht aan het Japanse bedrijf SoftBank.

Bron: theverge

Nvidia beweert echter dat de overname ten goede komt aan de industrie, omdat ze vastbesloten zijn om het open-licentiemodel van Arm te behouden. Nvidia verklaarde ook het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk gevestigd te houden en meer personeel aan te nemen. Ze hopen dat de deal halverwege volgend jaar rond zou zijn, maar de juridische uitdagingen van regel- en wetgevingen maken het proces onzeker.

Nvidia is onder tech-gebruikers bekend vanwege de productie van krachtige grafische kaarten en gaming-chips. Het bedrijf staat bekend om de kwalitatieve ontwikkeling van software en kunstmatige intelligentie systemen. Er werd het volgende gezegd over Nvidia door een Amerikaanse “watchdog”: “De voorgestelde fusie zou Nvidia de mogelijkheid om zijn controle over deze technologie te gebruiken om zijn concurrenten te ondermijnen, de concurrentie te verminderen en dit kan uiteindelijk resulteren in verminderde productkwaliteit, verminderde innovatie, hogere prijzen, en minder keuze.”