Apple julkisti uuden itsepalvelu-korjausjärjestelmän

247

Apple on ilmoittanut uudesta järjestelmästä nimeltä “itsepalvelukorjaus”. Tämän palvelun kautta asiakkaat voivat korjata omat laitteensa. Tämä ohjelma voi auttaa niitä asiakkaita, jotka haluavat vaihtaa akut, näytöt ja kamerat uusimpiin iPhoneihin.

Ruohonjuuritason right-to-repair-liike loi painetta Applelle, jotta yksityishenkilöt ja riippumattomat korjaamot voisivat korjata tai korjata elektroniikkaa. Applen viranomainen sanoi: “Itsepalvelukorjaus on tarkoitettu yksittäisille teknikoille, joilla on tietoa ja kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta.

Yhtiö lisäsi myös: “Suunnittelemalla tuotteet kestäviksi, pitkäikäisiksi ja korjattavuutta lisääviksi asiakkaat nauttivat pitkäikäisistä tuotteista, jotka säilyttävät arvonsa vuosia.

Tämän itsepalvelukorjausohjelman avulla yksittäiset asiakkaat voivat olla yhteydessä yli 5 000 Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Applen operatiivinen johtaja Jeff Williams sanoi: “Applen aitojen osien paremman saatavuuden luominen antaa asiakkaillemme entistä enemmän valinnanvaraa, jos korjausta tarvitaan.

Asiantuntijat ovat kritisoineet Applen valtuutettuja korjausjärjestelmiä jo pitkään. Koska tämä järjestelmä harjoitti laajoja ehtoja ja rajoituksia, jotka luovat vaikeuksia korjata rikkinäinen puhelin.

Mutta uusi järjestelmä voi auttaa Applen laitteiden käyttäjiä korjaamaan sen helposti. Kanadalaiset tietokonelaitteistojen arvostelijat Hardware Canucks kirjoittivat Twitterissä: “Se voi olla pieni askel kaiken kaikkiaan – mutta Applen tehdä se, tämä on massiivinen voitto korjausoikeuden liikkeelle.