Missasitko Dogen? Floki Inu on täällä -kryptovaluuttaa koskevat mainokset ovat tutkinnan alla

194

Lontoossa julkiseen liikenteeseen sijoitettu kryptovaluuttaa mainostava Floki Inu on nyt tutkinnan kohteena. Mainostandardeja valvova viranomainen (ASA) tutkii, rikkovatko mainokset sääntöjä.

Floki Inu -mainos on nimetty Tesla-pomo Elon Muskin koiran mukaan. Se on näkynyt metrojunissa ja busseissa. Ison-Britannian mainosviranomainen ASA sanoi, että he “tarkastelevat laajaa joukkoa tämän alan mainoksia“. He sanoivat myös, että “näissä mainoksissa on myös selkeä vastuuvapauslauseke, jossa korostetaan kryptovaluuttojen epävakautta“.

Näyttää siltä, että mainoksella yritetään pysyä Dogecoin-kryptovaluutan kasvun tahdissa. Dogecoin alkoi satiirisena vitsinä, jonka teoreettinen kokonaisarvo mitataan miljardeissa dollareissa. Vaikka sen verkkosivuilla on vain vähän yksityiskohtia, Floki Inu työskenteli projektin takana.

Floki Inu sanoi: “Päätöksemme olla esittelemättä näkyvästi tiimin jäseniä verkkosivustollamme on tarkoituksellinen: tehdäksemme selväksi, että Floki on ihmisten kryptovaluutta ja heihin keskittyvä liike.

He sanoivat myös: “Floki-tiimi ei ole täysin anonyymi, kuten väitetään, mutta osa tiimimme jäsenistä päätti olla tilapäisesti anonyymejä turvallisuussyistä, koska he eivät halua häiriötekijöitä.

Aiemmin ASA kielsi kryptovaluuttapörssi Lunon mainoksen. ASA:n viranomainen sanoi: “Arvioimme, rikkovatko nämä mainokset sääntöjämme, ja käytämme havaintojamme tämän alan sääntelymme pohjana, mukaan lukien mahdolliset jatkotoimet.

Se sanoi myös, että “on vältettävä jargonia, jota yleisö ei voi helposti ymmärtää tai jossa käytetään hyväksi yleisön kokemuksen puutetta, ja sen on tuotava asianmukaisesti esiin riski ja huomautettava, että sijoitusten arvo vaihtelee ja laskee sekä nousee että laskee“.