3 Metoder Til At Holde Dig Produktiv I Løbet Af Dagen

360

Når du arbejder hjemmefra, er der distraktioner overalt, fordi der ikke er nogen, der “holder øje” med dig. Uanset om det er fordi du spiser, holder en pause eller endnu værre, sover, er distraktioner til stede i situationer med hjemmearbejde. Jeg bliver helt sikkert offer for distraktioner, mest på grund af min korte opmærksomhed. Men i løbet af de få måneder med denne situation har jeg langsomt identificeret måder at være mere opmærksom på min arbejdsdag og mindre tilbøjelig til at blive distraheret.

Lav En To-Do-Liste

Det er noget, jeg gør, når jeg ved, at jeg har en travl dag foran mig. Selv i weekenden, når jeg ikke har andet at lave end huslige opgaver, skriver jeg en to-do-liste. At skrive en liste hjælper mig til at være opmærksom på de opgaver, jeg vil udføre den pågældende dag. For at gøre det hele endnu bedre, sætter jeg en tidsbegrænsning på den. Jeg skriver f.eks., at jeg skal folde vasketøj fra 9 til 10 osv. Jeg finder ud af, at hvis jeg ikke sætter tidsgrænser på, har jeg en tendens til at udskyde mit arbejde. Ved at sætte tidsbegrænsninger kan jeg holde fokus på mine opgaver og være opmærksom på tiden. Desuden er der intet mere tilfredsstillende end at strege noget over fra en to-do-liste. Afhængig af de aktiviteter, du skal udføre, behøver du ikke nødvendigvis at sætte en tidsbegrænsning på. Så længe du har fået dine opgaver skrevet ned, er du et skridt nærmere en mere produktiv dag.

Slip Af Med Forstyrrelser

Distraktioner er produktivitetens forbandelse. Du lover bare at tjekke dine e-mails, og pludselig er der gået 20 minutter, og du scroller tankeløst gennem Instagram. Derfor er du nødt til at slippe af med alle mulige distraktioner i arbejdstiden. For at gøre dette skal du først identificere dine distraktioner. Er det din telefon? Sluk den eller opbevar den et sted langt fra dit arbejdsbord. Ved at identificere og fjerne alle disse distraktioner kan du sikre, at du ikke spilder kostbar tid på at lave noget, der ikke har noget med dit arbejde at gøre.

Afvise Og Uddelegere

En anden grund til, at vi har en tendens til at føle os uproduktive i løbet af dagen er, at vi både vil puste og have mel i munden. Og med det mener jeg, at vi siger ja til alt, gøre alt arbejde (og med alt mener jeg A-L-T) eller at vi ikke udviser ansvarlighed. Sæt grænser. Hvis arbejdsbyrden er ved at blive for overvældende, og nogle beder dig om at gøre noget andet, så afvis det. Sig: “Jeg er ked af det, men jeg er ikke tilgængelig / ikke i stand til at påtage mig denne opgave.” Et andet tip er at kategorisere de opgaver, du skal udføre. List dem efter hvad der har din højeste prioritet. Hvis der er opgaver, der kan uddelegeres til andre personer, så vælg endelig de personer, som du har tillid til, at de også får arbejdet udført.

Her var så de 3 enkle metoder, der kan hjælpe dig med at få en mere produktiv dag. Nogle af dem kræver måske lidt tilvænning, men så længe du er fokuseret på at få arbejdet gjort, vil det gå glat for dig.